Ingrediënten:
Ingrediënten voor 2 pannenkoekjes:
- 1 rijpe banaan
- 1 ei (bij een erg grote banaan kun je ook 2 eieren nemen)
- Snufje zout
- Kokosolie om in te bakken
- Blauwe bessen, frambozen of ander fruit
Bereiding:
Prak de banaan fijn op een bord. Klop het ei los, voeg een snufje zout toe en doe de geprakte banaan erbij. Meng goed. Doe een klein beetje kokosolie in een kleine koekenpan en schep een flinke lepel van het mengsel in de pan zodat de bodem bedekt is. Doe een deksel op de pan, zet het vuur kleiner en laat de bovenkant stollen. Daarna omdraaien, ev. met behulp van een deksel of bord.
N.B. hoe rijper de banaan, hoe zachter en sponziger de pannenkoek, maar ook hoe lastiger deze om te draaien is.
Serveer de pannenkoekjes met blauwe bessen, frambozen of ander fruit. Heerlijk als ontbijt, lunch of dessert!