Glutenvrije bananencake

Voeding, Gezonde recepten

Auteur: Jorien Strik

Ingrediënten:

  • 5 hele rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 110 gram havermout of naakte havermout
  • 5 eieren
  • 1 tl. speculaaskruiden, ev. nog ½ tl. gemalen kardemom
  • rasp van 1 citroen, scheutje citroensap
  • 70 g. rozijnen, 70 g. gedroogde abrikozen, 70 g. gedroogde vijgen, 90 g. walnoten of andere noten. Of vervang een deel van de gedroogde vruchten door stukjes frisse appel. Gedroogde vruchten even in heet water wellen.
  • een tl bakingsoda of wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

  • Prak de bananen fijn en klop de eieren er door.
  • Voeg amandelmeel, havermout en bakpoeder toe.
  • Snij alle vruchten en noten in stukjes, voeg toe, samen met alle kruiden, citroenrasp en citroensap.
  • Meng alles goed en doe in een ingevet (of met bakpapier bekleed) cakeblik van 30 cm.
  • Bak in een oven van 170 graden, ca. 45 minuten.