Notenballetjes

Voeding, Gezonde recepten

Auteur: Jorien Strik

Ingrediënten:

  • 180 g dadels
  • 120 g ongebrande cashewnoten (en/of amandelen, walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten)
  • citroenrasp van 1 citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel kokosolie
  • eventueel kokosrasp

Notenballetjes

Bereiding:

Maal de noten en pitten fijn in de keukenmachine. Doe er de dadels bij en de overige ingrediënten. Maal tot alles een plakkerige bal wordt. Als het te droog is, voeg dan iets meer vocht toe. Laat even opstijven in de koelkast. Maak er daarna kleine balletjes van, rol die door kokosrasp. In de koelkast bewaren.

Variant:

  • Gebruik sinaasappelrasp en 1 eetlepel sinaasappelsap, voeg 1-2 eetlepels rauwe cacao toe. Laat de kokosrasp weg en rol de balletjes door gehakte hazelnoten of chiazaad.
  • Gebruik gedroogde abrikozen ipv dadels.

Deze balletjes bevatten veel vezels en magnesium en geen ongezonde suikers of transvetten. Met mate eten, want ze zijn wel zoet.