Ingrediënten:
Voor 2 – 3 personen:
- 800 g. kruimige aardappels
- 400 g knolselderij
- 600 g witlof
- 2 eetlepels crème fraiche of griekse volle yoghurt
- 1 bakje gerookte zalmblokjes van 200 g
- 1 zakje verse dille (15 g)
- versgemalen peper
- zout
- Kokosvet of boter
Bereidingswijze:
Aardappels en knolselderij schillen, in stukken snijden en wassen. In een pan met weinig water de aardappels en knolselderij afgedekt in ca. 20 minuten gaar koken (of stomen mbv een stoommandje). Intussen dille in stukjes knippen. Witlof schoonmaken en in ringen snijden. In een wok het kokosvet verhitten en de witlof al omscheppend in ca. 5 minuten beetgaar bakken.
Aardappels afgieten, een deel van het kookvocht opvangen. Aardappels in de pan met creme fraiche en eventueel wat kookvocht tot een smeuïge puree stampen. Witlof, zalm en dille erdoor mengen. De stamppot op smaak brengen met zout en peper en nog even verwarmen.
Serveertip
Bak 3 bosuitjes, in ringetjes gesneden, even mee met de witlof of meng 2 eetlepels fijngeknipte bieslook door de stamppot.