Covid 19 immuuntest

Corona immuuntest

In samenwerking met het Europees Laboratorium voor Nutriënten, heeft Praktijk Vitalief nu een immuuntest beschikbaar. Dit is een test om te kijken of er genoeg antistoffen aangemaakt zijn tegen het Covid 19 virus. Het is dus nadrukkelijk géén test om te bepalen of iemand het corona virus onder de leden heeft!

Het ELN is een toonaangevend laboratorium wat zich bezighoudt met het bepalen van de voedingstoestand en het functioneren van de biochemische processen van patiënten. Hiervoor heeft het ELN een heel scala aan testen beschikbaar, zowel speeksel-, urine- als bloedtesten.

De Covid 19 immuuntest is een bloedtest, waarbij met 1 druppel bloed bepaald kan worden of er voldoende antistoffen zijn tegen het corona virus. Na 15 minuten kan de test afgelezen worden. Hierbij zijn er verschillende uitkomsten mogelijk:

  • De test is negatief: er zijn geen of te weinig antistoffen in het bloed aanwezig.
  • De antistof IgM komt op. Dit is een antistof die na minimaal 3 dagen aangemaakt wordt en na 3-4 weken weer uit het bloed verdwijnt. Men heeft Covid 19 doorgemaakt, maar men kan nog besmettelijk zijn via hoesten/niezen.
  • De antistof IgG komt op. Dit is een antistof die na minimaal 10 dagen aangemaakt wordt en die de komende tijd niet verdwijnt. Men heeft Covid 19 doorgemaakt en heeft daarbij voldoende antistoffen aangemaakt. Men is niet meer besmettelijk.
  • Zowel IgG als IgM komen op. Er is dan sprake van een recente besmetting, men kan nog besmettelijk zijn, maar er zijn ook al lange termijn antistoffen aangemaakt.

De kosten van de test bedragen €40,- en dienen contant of via een betaalverzoek voldaan te worden.

Maak nu een afspraak voor de test.