Jorien Strik

Fysiotherapeut / Integra / NEI / NAET therapeut

Jorien StrikAls fysiotherapeut zit ik al sinds 1980 in het vak. Eerst in Noorwegen in een ziekenhuis en verpleeghuis, vanaf 1991 weer in Nederland. Daar heb ik zwangerschapscursussen gegeven en jarenlang bij Zorggroep Apeldoorn gewerkt op de revalidatie afdeling. Mijn interesse voor homeopathie, acupunctuur en Chinese geneeswijzen groeide met de jaren. Als fysiotherapeut kreeg ik steeds meer het gevoel de mensen niet daadwerkelijk te kunnen helpen, omdat ik vaak niet bij de oorzaak van een klacht kon komen en soms tegengewerkt werd door de gevolgen van reguliere medicatie.

Daarom heb ik in 2002 de stap genomen om weer te gaan studeren. En met veel plezier! De natuurgeneeskunde opende een nieuwe wereld voor mij. Integra en NEI legden een goede basis, daarna volgden de NLP- practitioner en – master in 2006 en 2007. In 2009 heb ik het certificaat NAET therapeut behaald. De kroon op mijn studies kwam in 2015 met de opleiding PNEI, waar de basis werd gelegd voor mijn huidige orthomoleculaire kennis. Ook leerde ik er heel veel over voeding en ging ik steeds meer het belang inzien van neurotransmitters en hormonen. Door de jaren heen heb ik veel lezingen, workshops en korte cursussen gevolgd op het gebied van straling, darmen, vaccinaties, voeding, hormonen en emotionele technieken.

Door mijn jarenlange ervaring in de gezondheidszorg heb ik geleerd om diep contact te maken met mensen en snel tot de kern te komen. Alles wat ik geleerd heb, combineer ik om het beste resultaat met iemand te bereiken. Mijn intuïtie speelt daarbij een grote rol. Waar nodig, stuur ik door naar een collega uit mijn netwerk, want samen kunnen we méér dan ieder voor zich. Mijn behandeling wordt dan ook af en toe ondersteund met acupunctuur, orthomanuele geneeskunde, osteopathie of energetische geneeskunde.

Radiointerview

Beluister hieronder het radiointerview op Radio Voorst van zaterdag 16 september 2017.